25 Март – Ден на търпението и благата дума


Ден на търпението и благата вест

Учениците от СУ „Цанко Бакалов Церковски“ отбелязаха Деня на търпението – 25 март, в който почитаме и светлия празник Благовещение. В учебните часовете, под наслов „Ден на търпението и благата вест“, учениците дискутираха необходимостта от подкрепа и взаимно уважение, от разбирателство и търпение, като гарант за устойчивостта на цялото общество към предизвикателствата на времето. Търпението е едно от важните качества, които човек трябва да притежава. Търпението е признак на разумност, съпричастност и дълбоко осмисляне на живота. Търпението е път към успеха, към духовността и себепознанието. То е разглеждано като безценна човешка добродетел.

Учениците от начална степен отбелязаха Денят на търпението и на благата дума – 25 март, с рисунка и беседа на тема “Доброто в моя живот”.

Видеоклип:

Учениците от 5 до 12 клас изготвиха информационни табла и мултимедийна презентация с послание за доброта и толерантност. Презентацията се представи в коридора на училището и допълни атмосферата в междучасията. Целта на инициативата бе да провокира вниманието на ученици и учители към повече търпение в забързаното ни ежедневие, като противовес на агресията, към толерантни отношения и взаимно уважение.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *