22 март – празник на буквите

22 март – празник най-любим, празник незабравим

Най-малките възпитаници на СУ “Цанко Бакалов Церковски” изучиха цялата азбука и днес гордо заявиха “Ние вече сме грамотни”.

 

Раздялата с букварчето е тъжна, но им предстои ново приключение в страната на литературата и пъстроцветната читанка.
Празникът си най-любим, отбелязаха в класната стая, а почетни гости им бяха техните родители и близки, както и директорът на училището – Катилиян Костадинов.

С думите “Довиждане, букварче!” започнаха и загадките, които ги отведоха до тайното място, където беше скрита новата им приятелка. Първокласниците бяха смели и показаха своите знания не само по български език, а и по останалите учебни предмети. Казаха се и най-хубавите български стихове: “Родна реч”, “Аз съм българче”…, изпяха се и песни, а за награда-получиха златното ключе, за да кажат “Здравей, читанка”.   

Празникът приключи с почетното връчване на грамотите, придружени с малка книжка “Игрите от нашето детство” ( издадена с финансовата подкрепа на Национален фонд култура, по програма “Творчески стипендии”, в която тяхната учителка Мадлена Георгиева участва през 2022 г.). В книжката са събрани любимите ни игри от миналото, а най-хубавото е, че всяка игра е придружена с рисунка на първокласник.

Разбира се, редно е да споменем и имената на старателните и всеотдайни учители: класен ръководител – Мадлена Георгиева, учител ЦДО – Снежана Тодорова, помощник на учителя – Несрин Басри. Техният труд направи този ден уникален и незабравим за учениците.

Успех, мили дечица! Бъдете все така ученолюбиви и старателни.

 

 

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *