2 ЮНИ

Отново е 2 юни- най – достойният ден в нашата историческа памет, ден на храбрите, ден на истинските български мъже. На този ден всички ние коленичим, за да почетем паметта на Христо Ботев-гениалния поет и публицист, мислител и просветител, един от най-ярките лидери на българската национална революция, един от най-силните и недостижими български родолюбци. Коленичим в израз на признателност и към неговите четници и съратници.
В седмицата посветена на Христо Ботев, учениците от СУ „Цанко Бакалов Церковски“ показаха родолюбие и отдадоха почит към загиналите за свободата и независимостта на България и с много енергия и ентусиазъм изразиха любовта към родината.
В часа на класа гледаха презентации и водиха беседи, по ИТ сътвориха презентации за живота и делото на великия поет и революционер, а по изобразително изкуство рисуваха с гордост негови портрети. Патриотични песни и стихотворения, посветени на Христо Ботев огласиха, а табла с рисунки и портрети украсиха коридорите на училището.
Точно в 12.00 ч. с едноминутно мълчание учениците почетоха паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. Заедно с техните учители – г-жа Янчева и г-жа Назиф поднесоха венец и цветя пред паметника на загиналите за родината през Балканските и световните войни.
2 ЮНИ- ДЕН НА БОТЕВ И НЕГОВИТЕ СЪРАТНИЦИ, ГЕРОЙСКИ ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА НАШЕТО МИЛО ОТЕЧЕСТВО!
ПОКЛОН, ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ВЕЛИКОТО ВИ ДЕЛО!!!
Публикувано в Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *