С кое да започнем – седмица в СУ – пълна с емоции…

Грижата за образованието трябва да бъде приоритет за всеки от нас – директор, учител, дете, родител – ние сме участниците в това дело и правим всичко възможно за постигането на добри резултати. За да сме в крак с темповете, с които обществото ни се технологизира, имаме нужда и от технически средства за реализиране на иновативни методи в обучението, трябват ни средства за да обогатим живота на детето в училище, трябва ни и поощрение за положеният труд, трябват ни емоционални преживявания, за да стане животът в училище привлекателен, по-скоро привличащ децата и младежите от 7 до 19 години.

Последните десетина дни в СУ “Цанко Бакалов Церковски” село Никола Козлево са доказателство, че  нашата община, както и  през цялата последна година, неуморно показва как трябва да се обгрижва младото поколение, какво е нужно, за да засилим намаленият напоследък интерес на учениците към училище, уроци и задължения. Трудът трябва да бъде възнаграден. Това смята кметът на общината ни и за няколко дни обиколи всички училища от общината, а днес беше и при нас, същински Дядо Мраз  – абсолютно всички ученици получиха спортни комплекти  анцузи с логото на общината. При малките ученици от 1 до 4 клас присъстваха и родителите, тъй като на срещата  с децата и техните родители дойдоха:  представител на РУО Шумен -Старши експерт “Организация на средното образование” госпожа Калайджийска и Борислав Младенов от  “Център за местни и регионални политики”, който пък раздаде на малките първокласници ученически чанти с комплект принадлежности за работа в учебните часове. Кметът Реджеб Ешреф, госпожа Калайджийска, Борислав Младенов и домакинът на срещата нашият директорът  – господин Катилиян Костадинов поздравиха децата за старанието им и поясниха, че това, което получиха днес е тяхната награда за труда, който полагат в училище.

Както започнах в началото – десетина дни пълни с емоции, но всички събития през тези дни показват колко усилено и приоритетно за образованието се работи през  последни една две години в нашата община.

В началото на годината бяха одобрени два проекта – по един в общината и в средното ни училище – все в областта на образованието:  “Бъдещето днес – образование и интеграция” – общински ,  “Твоят час” – училищен. Благодарение на тях бяха сформирани клубове с различна дейност, но свързани с ограмотяването , опознаване на родният край, компютърни умения, спортни занимания, фолклор и още, и още…

За да има максимални резултати от работата на клубовете – община и училище дариха на клубовете по два лаптопа /два от общината, два от проекта “Твоят час”, дидактически материали по ограмотяване /тези клубаве са и най-много на брой/ и още много пособия, помагала, с които да се осигури ползотворна работа. Ама, как да не учи човек!

Животът на децата стана по-интересен, по-смислен, защото наред със стандартните уроци децата се занимават и с интересни за тях дейности, научават много интересни  факти, придобиват умения , неща, които в училище от стандартен тип това не могат да научат и постигнат.

Не по-важно от заниманията  в училище и в различните клубове е и въпросът за материалната база – да учим стана забавно и интересно, но трябва и да ни е удобно и уютно. Разработен е,  и предстои одобрението на  проект за саниране сградата на начален етап, довършване санирането  на сградата на прогимназиален и гимназиален етап, паралелно с изграждане инсталация за парно отопление.

Преди да разгледате снимки от описаното в началото събитие, нека насоча вниманието ви и към следващите публикации, отразяващи още моменти от живота в училището ни през последните десет дни, като “Денят на водата”, организиран от учители и ученици на СУ,  финала на конкурса за най-добра мартеница, организиран от общината…..

Очаквайте продължение – чакаме и другите фотографи….

 

 

За silvi

администратор на сайт sounkozlevo.org
Публикувано в Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *