Първи учебен ден в СУ “Цанко Бакалов Церковски” – с. Никола Козлево

Започна новата учебна година. Днес прага на училището за пръв път прекрачиха  59 000 първокласници от цялата страна. Общо 717 400 ученици влизат в класните стаи отново при строги мерки за сигурност.

За първи път в историята учебната година започна в условията на извънредна епидемична обстановка. Първият звънец удари и тържествата бяха само за най- малките и осмокласниците. Децата обаче нямаха търпение отново да прекрачат класните стаи. И родителите , и учителите изпитват леко притеснение заради ситуацията. Сигурни са обаче, че мерките са достатъчни, за да са защитени децата им.

В нашето училище първият учебен ден започна с вдигане на българското знаме, под звуците на химна, посрещане знамето на училището и кратка, но много трогателна програма от бъдещите пъвокласници.

По традиция, директорът  – Катилиян Костадинов поздрави малките първокласници, отправи благодарност към родителите, за доверието, което ни оказват, като поверяват децата си на нас, учителите. Обеща, че ще направим всичко възможно, но не без помощта на родителите, да опазим децата си – НАШИТЕ ДЕЦА!!!

Поздрави получиха и всички ученици от 2 до 12 клас, като специално бяха поздравени петокласници и осмокласници – започващи нов етап от образованието си през тази година. Призова към строга дисциплина при спазване на препоръчителните мерки за сигурност, в настоящата ситуация, породена от Ковид 19.

Директорът прочете поздравителни адреси: от кмета на Ощина Никола Козево – Ешреф Реджеб, от Областният управител на Шумен и от Милена Дамянова, като представител на МОН.

Отново спазихме традицията и на малките първокласници, бяха връчени подаръци от заместник директорите Хриска Делева и Емилия Минчева, но от името на Общинска администрация, тъй като по обясними причини представители на администрацията не бяха гости тази година на тържеството ни.

Директор Катилиян Костадинов, съответно   им раздаде подаръци от името на училището.

Той връчи специална грамота на семейство Гочеви и  грамота  на техният син /дете със специални образователни потребности/и наш ученик, Александър Гочев, вече седмокласник, за отлично представяне по време на дистанционното обучение.

Ето някои от мерките, с които ни запозна директорът и, които трябва да се спазват през тази учебна година: – два различни входа, през които да влизат различните класове: – температурата няма да се мери задължително на входа, защото ще забави влизането в час – в класните стаи учениците няма да носят маски – във всички общи части на училището /коридори, стол, тоалетни, учителска стая/ всички ще носят маски – началните учители няма да носят маски в клас – учителите от горния етап ще са с маски или шлемове в час, защото влизат в различни класове – задължително тестване на деца за COVID-19 няма да има, ако се наложат тестове на учители, те ще са за сметка на държавата.

Дано имаме една спокойна, успешна учебна година! Така завърши приветствието си директорът, а пак по традиция – школският звънец удари и всички ученици, начело с първокласниците, минаха под символичният венец на знанието, като първи, пети и осми клас последваха класните си ръководители, за препоръки, организационни въпроси и запознаване с новата обстановка, в  която им предстои да се обучават, а останалите ученици се насочиха към автобусите за извозване по домовете.

Успешна нова учебна година!

Ето и снимки, които успях да направя по време на тържеството. Забележете стройните колони от ученици, един зад друг, на 1.5 м разстояние,   които, въпреки, че бяха подредени така, за да се спазят мерките за сигурност, придадоха още по-голяма тържественост на откриването на учебната година.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За silvi

администратор на сайт sounkozlevo.org
Публикувано в Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *