Дейност – Спортен клуб “Волейбол”

Ивалина Сотирова - старши учител по физическо възпитание и спорт начален и прогимназиален етап

Ивалина Сотирова – старши учител по физическо възпитание и спорт начален и прогимназиален етап

Ивалина Сотирова, СОУ „Ц.Б.Церковски“

Проекта „ Образованието – моят път към интеграция „ стартира на 04.10.2012г. за период от една година до 04.10.2013г. , като в него е включена дейността : Спортен клуб „ Волейбол „. В дейността са сформирани две групи с ученици от V- VIII клас – момичета и момчета , които получават теоретични знания и усвояват практически умения за този спорт.
Ръководител на дейността е квалифициран учител по Физическо възпитание и спорт – Г- жа Ивалина Сотирова , която е завършила Националната Спортна Академия в гр. София и от доста време ръководи тренировки по волейбол .
Целта на дейността е привличане и задържане на учениците в училище , чрез желанието им да практикуват любимият си спорт – волейбол. Интереса е особено голям и с желание учениците активно посещават тренировките по следния график: Понеделник и четвъртък от 18.00ч. – 20.00ч. момичета , и сряда и петък по същото време момчета.
За целта са закупени спортни пособия, необходими за тренировъчния процес за успешното му провеждане и очакваните резултати :
– възпитаване н положително отношение към спорта и училището – като център на образование;
– възпитаване на здравна култура , изграждане на воля и мотивация за победа ;
– отговорност към задълженията и работа в екип , тъй като волейболът е колективна игра ;
– изява и участие на отборите на общински , областни и републикански ученически състезания и спечелване на призови места .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *