Продължение на ” Десет дни пълни с емоции”

Световният ден на водата се чества всяка година на 22 март, за да привлече публичното внимание към значението, съхраняването и устойчивото управление на питейната вода. Тази година Световният ден на водата е на тема „Защо хабим водата?“ (Why waste water?), свързана с отпадъчните води и отправя послания за намаляването на количествата им и възможностите за тяхното оползотворяване.

Денят се отбелязва официално от 1993 по предложение на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED). В Деня на водата и в България са организирани различни прояви, посветени на водата. Националният музей „Земята и хората” традиционно е съорганизатор и домакин на изяви свързани със събитието.

В тази връзка и в нашето училище се проведе “Ден на водата” под надслов “Водата – извор на живот”. Преподавателят по химия Йордан Русев, преподавателката по музика Мадлена Георгиева, заедно с група ученици взеха дейно участие в организирането на празника. Ученикът от пети клас Кристиян Сотиров сътвори великолепното релефно табло, в което, забележете бе включена и екологична нотка – синият цвят и вълничките на водата бяха изработени от найлонови торбички.

Всички ученици и повечето от учителите се включиха в пестеливото използване на водата – в малки чашки и с количество, което е достатъчно да утоли жаждата. Бе истинско удоволствие да видиш как децата се редяха на опашка не за скъпи сокове и безалкохолни напитки, а за ЧАШКА ОБИКНОВЕНА ВОДА. За мен, лично, за наблюдавам това бе  вълнуващо преживяване… Вижте галерията от снимки.

За silvi

администратор на сайт sounkozlevo.org
Публикувано в Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *