ВАСИЛ ЛЕВСКИ- АПОСТОЛЪТ НА СВОБОДАТА

150 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ – В ЧЕСТ НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

В седмицата, посветена на Васил Левски, учениците с голям ентусиазъм се включиха активно в различни мероприятия и дейности. От презентациите за живота и делото на Левски научиха интересни факти, които след това пресъздадоха в рисунки. Участваха в онлайн викторини и игри. Оформиха кът за Апостола на свободата.

Първокласниците вече знаят повече за делото на Васил Левски. В часа на класа, най-малките ученици, изгледаха кратко образователно филмче за деца, което по достъпен начин представя живота на Апостола. От слушатели, те се превърнаха и в творци, като създадоха прекрасни рисунки. През седмицата ги очаква и интересна викторина.

Учениците от 2. клас също взеха участие в седмицата, посветена на Левски. Те гледаха презентация за живота и дейността на Апостола. В час по изобразително изкуство рисуваха негов портрет.

Учениците от 3. клас в седмицата, посветена на Левски рецитираха стихове, в час на класа изгледаха презентация за живота и дейността му. В час по изобразително изкуство рисуваха портрет на Левски.

Презентация, табло,беседа и рисунки от 4 клас.

Учениците от 5. до 12. клас също отдадоха почит към делото на Апостола на свободата – Васил Левски. В часа на класа, заедно с техните учители гледаха презентации, образователни филмчета, водиха беседи и сътвориха табла с част от безсмъртните му завети, а в часовете по Изобразително изкуство- рисуваха негови портрети.

В часовете по ИТ учениците показаха своите знания в кратка онлайн викторина за Васил Левски.

           

За финал група ученици рецитираха стихове и изпълниха песен за Васил Левски, под ръководството на техния учител по музика – Неше Назиф.

 

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *